Hogedruk gebied
Geplaatst door Ben op 20-05-2006 23:43
news: hogedruk.jpgNa maanden van voorbereiding zit het er nu echt op: de NK 2006 op Terlet. Wat hebben wij een mazzel gehad met het weer! Of was het toch een kwestie van Yin-Yang, Apres skie en fingerspitzen gefulh? In elk geval was het hoogdruk gebied (wat alle depressies op afstand hield) solidair met het hoogdruk gebied in het wedstrijdhok. Dat het laatste het eerste in stand hield blijkt als je nu naar buiten kijkt: herfst. Hopelijk wel van korte duur.

Terug naar de 2 weken NK. Terlet 11 mei 2006. Een 500 km race uitschrijven in alle 3 de klassen en waarvan de meeste op tijd terug zijn voor de BBQ is een unicum. Helaas blijkt voor de openklasse het meest noordelijke keerpunt onder invloed te liggen van zeewind, echter het was niet onmogelijk!. Over de verschillende dagen is erg hard gevlogen met snelheden van 120 km/hr wat laat zien dat het weer erg goed was. Wat ons als wedstrijdleiding ook voor uitdagingen stelden, hoe kan je een opdracht plannen tussen alle airspace restricties met voldoende afstand en mogelijkheden voor de vliegers. Dat ook dit gelukt is mag blijken uit de AAT opdracht.

Sowieso heeft de samenwerking met Dutch Mill en Deelen Toren ons meer dan eens gered. Wat te denken van het feit dat de CTR van Deelen 10 min voor aanvang gesloten wordt en de afvlieglijnen voor een groot gedeelte hierin liggen. Gelukkig viel ook hier weer een mouw aan te passen en dat het KPT bestand  voor dit soort zaken aangepast moet worden is ons meer dan duidelijk. De DVD is erg leuk geworden en zullen we de komende dagen opsturen naar de deelnemers.

Tot slot: net als elke prijsuitreiking zijn er vele woorden van dank uitgesproken. 2 willen wij er hier herhalen: Dank aan alle ophalers en het NK Team 2006.

Joost van Veelen en Max Bloch
Wedstrijdleiding NK 2006