Home · Deelnemers · Fotoalbum · Sponsors02-07-2022
Navigatie
Wedstrijd-schema
Info voor deelnemers
Team NK2007
Juliette's Gift-Shop
Vliegveld Stendal
OLC Stendal
Genodigden NK2007
Reglement NK2007
Keerpunten & Airspace
Meteo
Weblinks
Welcome !!
Pers-Map
Opdrachten & Uitslagen:
Club klasse
Combinatie klasse
Open klasse
Bezoek onze sponsors:

Website vliegveld Stendal
Nederlandse Kampioenschappen Zweefvliegen @ Stendal (D)
Van 18 tot en met 27 mei 2007 zijn de NK Mega zweefvliegen gehouden op het vliegveld Stendal-Borstel in Duitsland. De wedstrijd is in de Club, Standaard, 15m, 18m, 20m-Tweezitter en Openklasse. Bij onvoldoende deelnemers in een klasse volgt samenvoeging (zie NK-Reglement). Bij voldoende deelnemers in een klasse (en vliegdagen) zal de winnaar zich Nederlands Kampioen Zweefvliegen mogen noemen.

De wedstrijdleiding bestaat uit: Max Bloch bijgestaan door het Team NK2007. Voorafgaand aan de wedstrijd waren er enkele trainingsdagen.
The Final Chapter
In de periode na de NK tot nu hebben we met veel vliegers en ophalers gesproken, zowel de interne evaluatie als de rapportage alsmede financiële verantwoording aan CW&S en ABZ zijn afgerond, het artikel voor Thermiek opgesteld en nog wat PR werk. Hiermee is de NK2007 helemaal afgerond. Zeker nu ook alle bestellingen uit Juliëtte’s Gift Shop verstuurd zijn. Het NK 2007 boek is leuk geworden en mocht je zelf dit willen bekijken, in de Thermiekbel op Terlet, ligt een inkijkexemplaar. Het enige wat ons nu nog rest is het uitstapje met het NK Team naar Groningen op 29 en 30 september waar ook onze Duitse gastheren van de partij zullen zijn.

14 juli samen met Jasper naar Stendal voor het feest van de Aeroclub Stendal vanwege hun nieuwe aanwinst. Bij aankomst de inmiddels bekende verwelkoming, ze zijn daar nog steeds erg blij met ons. Vele vragen: “komen jullie nog eens terug en wat was de NK leuk “. Het feest bij de hangaar 1 was prima; Life band, bier en braadworst. De nieuwe airco van de Joker is ook uitgechecked en prima bevonden. Zondag wakker worden bij ruim 30 graden en nog wat laatste spullen verzamelen die in Mei achter waren gebleven.

Zoals al eerder geschreven op het gebied van PR hebben we inmiddels de nodige resultaten geboekt. In 2 Duitse luchtvaart bladen zullen nog artikelen verschijnen over de Nederlandse kampioenschappen in Stendal. Daarnaast heeft de Nederlandse TV producent van de Red Bull Airrace ons benaderd voor een item: “zweefvliegen met Frank Versteegh” wat op 12 augustus aanstaande uitgezonden zal worden bij RTL GP op RTL 7.

news: FV.JPG

Na een interview met Diane was het de beurt aan Frank die ooit is begonnen met zweefvliegen en om samen met de meester van aerobatics een start te maken in een Ask-21 is echt een feestje. Hoelang het item gaat worden weten we niet maar het zijn in elk geval mooie beelden die wellicht ook op een volgende DVD van Frank Versteegh zullen verschijnen. Sowieso een aanrader en kijk eens op de site van hem en zeker naar de speciale sectie “ Joe the Co” sinds 3 juli heeft Joe weer een type in haar logboek :-)

NK Team 2007

Voor de video-stream klik HIER

Images: interview frank.JPG

Images: header_airrace 1.JPG
Stendal revisited

Christoph had het al aangekondigd in de shout-box. Op 14 juli aanstaande zal de nieuwe ASW van Aeroclub Stendal onthaald worden met een groot feest in hangaar 1. Compleet met BBQ en band. Een gedeelte van het NK Team 2007 zal afreizen om de festiviteiten bij te wonen en zelf daar ook wat te vliegen. Dat de Joker van een nieuwe airco is voorzien is louter toeval en heeft niets te maken met het voorgaande ;-). Mocht je ook zin hebben iedereen is van harte welkom.

NK Team 2007

Hebbedingtjes

NK 2007 capuchon truien

Onder grote druk zijn we dan toch gezwicht, nu ook in Juliette’s Gift Shop de wereld beroemde NK2007 capuchon truien….

Mocht je ook zo’n mooie trui willen, graag het bestelformulier invullen en sturen naar het NK 2007 e-mail adres. Geld overmaken naar de NK rekening en de bestelling zullen we in de komende weken naar je opgesturen.

NK2007 een terugblik

NK 2007 een terugblik

Na 2 weken van topsport en maanden van voorbereiding is nu dan de NK 2007 @ Stendal echt over. Wat nog rest is het opstellen van de evaluatie, de financiële rapportage en het sturen van de resultaten naar de IGC.

We hebben veel complimenten gekregen over de organisatie, dank hiervoor. Zelf kijk ik terug op 2 weken met veel hoogte punten maar ook met wat minder leuke zaken. Jammer dat we geen echte race dagen hebben gehad. Het weer was een lastige factor echter het was niet beter in de zelfde periode in Nederland of Frankrijk, maar dat is uiteraard een schrale troost. Ik denk dat we er alles uitgehaald hebben wat erin zat mede ook door de hulp van Christoph. Wat prima ging was het uploaden van de loggerfiles en het automatisch scoren, dit scheelt echt een boel tijd in het wedstrijdhok en geeft de buitenwereld vrijwel direct inzage in de dagresultaten. Wel kregen we de opmerking dat de resultaten niet direct zichtbaar waren, echter veelal bleek dat naar de verkeerde pagina werd gekeken. Puntje dus ter verbetering. Als files niet of later pas worden opgestuurd levert dat ook een vertekend beeld op, ook iets waar we de komende tijd nog eens over zullen nadenken. Jammer dat de webcams niet maximaal ingezet konden worden vanwege de beschikbare bandbreedte, echter dit werd ruimschoot goed gemaakt met de vele persuitingen zowel in Nederland als in Duitsland. Denk dan ook dat het een goeie zaak is om een aparte PR functionaris te hebben voor NK’s. Diane heeft terecht ook vele complimenten gekregen over het bijhouden van de shoutbox. Dan het veld zelf, groot, heel erg GROOT, leek in het begin de aangekondigde boxprocedure nogal rigide, een landing van een Transall maakte duidelijk dat we niet voor niets deze afspraken gemaakt hadden met onze Duitse Gastheren. Tijdens de 1e dagen van de NK werd door een vliegschool ruim 600 starts en landingen gemaakt zonder dat we daar één moment last van hadden. Het finishen op zo’n groot veld met zo’n lange baan was ook prima.

De samenwerking met onze Duitse gastheren was in één woord TOP. Niets was teveel gevraagd, meer dan genoeg warme en schone douches, onweer? dan stallen we de opgebouwde kisten toch in de hangaar, twijfels over de meteo dan bellen we met de meteoman van Klaus Olhmann. Voor de ophalers een feestje in de Joker-Bar in Stendal, 6 sleepkisten, dit zijn slechts een paar zaken die allemaal geregeld werden. Dan de Fliegerhorst, op een bierviltje je drankjes betalen is toch ongekend, een BBQ voor 6 euri of ontbijten of avondeten voor 4 euri, van s’ ochtends vroeg tot ´s avonds laat stonden Uli en Veronika klaar voor ons.

Op zich begrijpelijk maar ook wel heel jammer dat tijdens de prijsuitreiking en het eindfeest diverse deelnemers al weg waren, niet alleen voor ons als organisatie maar vooral voor onze gastheren en dames. Immers ook daarvoor hadden ze zich erg uitgesloofd om er een mooie afsluiting van te maken. En wat voor afsluiting!!!

Dat de MIG in onze ogen toch een betere plek verdiende werd zeer gewaardeerd. Als deze zomer blijkt dat het veld toch niet in de “Duitse Betuwe” ligt denk ik dat we er zeker naar terug zouden moeten gaan met de NK. Een beslissing aan de CW&S.

MIG

Bart, Sjaak en Hadriaan gefeliciteerd met jullie Nederlands Kampioenschap.

Daarnaast wil ik alle ophalers en het NK Team 2007 bestaande uit: Joost van Veelen, Jasper Grannetia, Juliette Abers, Diane Verkuijl-Roodenburg, Martin van Ommen, Steven lanting, Ben Hiemstra, Christoph Barniske, Björn Adam, Achim Fischer, Sieghard Geyhler, Sven, Tim en Ritchie, danken voor jullie inzet, zonder jullie hulp was de NK2007 @ Stendal gewoonweg niet mogelijk.

Max l Bloch

news: groepsfoto organisatie NK 07.jpg


Kampioenen NK2007
Images: kampioenen.jpg
De NK 2007 kampioenen van links naar rechts:
Sjaak Selen (combi-klasse), Bart Berendsen (club-klasse)
en Hadriaan van Nes (open-klasse)
Nog eentje dan....
De prijsuitreiking en het eindfeest zijn weer voorbij, en daarmee ook de NK 2007. Om 03.00 uur is het eindfeest geeindigd met het omdraaien van de Mig op het platform (goed idee ;-)) en vanmorgen hadden een aantal mensen het erg zwaar met wakker worden en de tenten afbreken. Beetje treurig gezicht al die lege plekken....maar ja aan alle leuke dingen komt een eind dus ook aan deze twee waanzinnig leuke weken. Dit is mijn laatste berichtje, Max zal afsluiten. Bedankt voor jullie leuke reacties!!! Ik vond het erg gaaf om te doen. En voor het team....ik ga jullie gezelligheid zo vreselijk missen.... X, Diane
Beetje wazig
Het was een beetje lastig om de weg van de camping naar het wedstrijdhok te vinden....en nee, het had niks met alcohol te maken. Het zicht is slecht, briefing is uitgesteld tot 11 uur en zal plaatsvinden in de Fliegerhorst ipv in de briefingroom. Dan kan iedereen lekker blijven zitten en direct aan het bier als er gecanceled wordt ;-). Wij gaan even ontbijten....
Groene Kruk
Tiss weer zover; Diane onze Pers-dame kijkt naar wat vliegtuigen en spontaan heeft ze het weer aan haar knieen. Weer een scheur in haar bovenbeen spier en gelukkig hebben we hier een doktor rondlopen die direct " CLaudia" (dat is haar bijnaam) graag naar de knieen wil kijken. Nog geen 30 minuten later loopt mevrouw Schiffer op een paar geleende gifgroene krukken in het rond met een paar retardpillen in de mik.
24 mei 2007

Donderdag 24 mei, de dagen binnen te tellen inmiddels de 7e vliegdag en het is warm op de strip. Ook morgen zal het warm zijn. Vandaag gaan de mannen op pad voor opdrachten van 260km voor de Openklasse en de Combi is op pad voor 245km. Clubklasse iets kleiner 166km omdat ze als laatste starten en de afgelopen dagen al veel Golden Retriever kilometers hebben gemaakt.

De Duo QV, -officiële wedstrijdleiding kist- heeft de afgelopen dagen BM meegevlogen. Op de 2e plek steeds iemand van het team zo vloog op de 1e dag Christoph mee, vervolgens onze beide dames gisteren (zowel Diane als Juliëtte waren met hun hoofd in de wolken) en vandaag mag Herbert Flaterband op tournee. Nico dank je wel !

Vanmiddag voormij nog wat overleg en vergaderen met het vliegveld en daarna naast Joost op de toren tijdens het finishen, overigens die heeft z’n roeping als verkeersleider ook gemist. Gisteren tijdens de verschillende massafinishes hield hij z’n hoofd koel (dankzij ook de airco) en gedecideerd werden de verschillende kisten naar de diverse Gates gedirigeerd. Op de achtergrond laat Jasper alle systemen optimaal draaien en zowaar hadden we gisteren om 21:30 alles al klaar voor een voorlopige totaal score. Dit dankzij het draadloze netwerk en de automatische opload mogelijkheid. Martin en Steven doen goed werk op de strip samen met Tim en Ritchy (2 Duitse jongens die ons ook helpen).

Morgenochtend verwachten we tijdens de briefing wat hoogwaardigheids bekleders uit de omgeving. Het vliegveld maakt echt gebruik van onze kampioenschappen om reclame te maken. Daar krijgen we ook weer heel veel voor terug. Samenwerking is dan ook prima. Wat te denken van het feit dat er afgelopen week 600 starts en landingen zijn gemaakt zonder dat we er een moment last van hadden.

Tot slot: De Joker-Bar in Stendal heeft alle Nederlanders uitgenodigd voor aanstaande zaterdag voor een Piraten Vliegfeest, we hebben gratis entree. Ze zijn dus echt blij met ons.

Max

Ondertussen op de toren....
Mooi weer, mooi uitzicht en nu wachten op de finishes. Net even een start gemaakt met Nico in de QV (Nico bedankt!!!). Erg leuk om tussen de startende en thermiekende kisten te vliegen. Het was tijdens de vlucht niet echt goed, maar langzaam aan werd het steeds beter. Ben met deze vlucht al verder van het veld geweest dan de afgelopen dagen op de grond. Leuk om de stad en de omgeving is van boven te zien. Je ziet nog wat oude DDR wijken met blokken flats en naast het vliegveld ligt een oude Russische basis. Terug naar de toren.......
Daar zijn we weer...(23 mei 2007)

Goedemorgen allemaal, het is weer tijd voor een verhaaltje. Eerst het goede nieuws, we hebben 4 dagen gevlogen dus we hebben een NK!!!! Het minder goede nieuws is dat de temperatuur gezakt is, maar volgens mij ben ik de enige die daar problemen mee heeft ;-). Gisteren was het weer een zware dag voor de vliegers, maar vooral voor de clubklassemannen. Helaas is er niemand rond gekomen, van de andere klasses gelukkig wel. Even het weerbericht van een leek: Het is grauw en grijs buiten, maar het zal vast allemaal goed komen! We zullen het zo gaan horen op de briefing....  

Pagina 1 van 5 1 2 3 4 > >>www.nk-kwalificatie.zweefportaal.nl/2007/
Shoutbox
U moet inloggen om een bericht te kunnen plaatsen.

Ben
31-07-2007 21:21
Update Pers-Map

Ben
14-07-2007 22:38
We hope Max will behave at your party smiley Have much fun !

Pschoerrn
14-07-2007 12:33
Only 6.5 hours to go 'til the big party begins... weather is great and beer is cold!! Come on over...

lowieke
18-06-2007 00:15
heb genoten van de berichtgeving en foto's groetjes Lowieke

Christoph
11-06-2007 22:33
Does anyone of you know where to get a used water-bag equipment for an asw20 (including cockpit levers)?

Max
11-06-2007 09:43
Uitslagen zijn ook verwerkt in de IGC ranking zie: http://www.fai.org/glidin
g/rankings/displaycomps.p
hp


Christoph
10-06-2007 23:18
Thermals this weekend: 3-4,5m/s, cloud base up to 2700m south of Berlin. Unfortunately the Colibri failed on Saturday...

jaspah
06-06-2007 22:39
Kijk, die Bjoern vergeet zijn t's al! Hij wordt nog een echte Hagenees!

Diane
04-06-2007 16:48
Ben,onwijs bedankt!!!

Joost
04-06-2007 16:08
Ich bien wie du...lalala

Ben
04-06-2007 11:40
Persmap bijgewerkt !

Christoph
03-06-2007 21:31
Will do so next weekend...

4T
03-06-2007 08:23
Via http://www.cws.zweefporta
al.nl/index.php?categoryi
d=8&p2_articleid=50 kan tussen tussenstand van de Nationale ladder worden bekeken.


Robert
02-06-2007 16:19
Christoph, trost du alle frauen heute abend in der Jokerbar die uns vermissen

Diane
01-06-2007 21:02
@Bjorn: you are so shakadellic ;-)

Bjoern
01-06-2007 19:13
Dank u mijn vrienden, u maak mij trots.

Martin
01-06-2007 16:18
Nach 2 wochen sind Christoph und Bjoern Deutsche Hollander geworden

Jaspah
01-06-2007 15:40
Es ist unheimlich, so gut wie der Christoph uns versteht und sogar mit redet... :-)

Dortu
01-06-2007 13:36
Al twee dagen Riesenwetter in Stendal!!!

Leo
01-06-2007 09:25
De laatste fotoserie. Helemaal geweldig! Is er ook een foto van de "reversed MiG"?

Shoutboxarchief
website: Ben Hiemstra
www.nkzweefvliegen.nl/2007/